Over ons

Over ons:

Wij zijn Anne en Ida Bierma. We wonen met onze 2 kinderen in het mooie Oudwoude, we hebben van onze passie ons werk gemaakt en hebben de kwekerij aan huis.

Hier rondom huis en op de kwekerij kunt u verschillende soorten zien groeien, we hebben verschillende hagen en planten solitair staan als voorbeeld.

We zijn een bamboekwekerij die zich specialiseert in het handmatig vermeerderen van winterharde en vooral wintergroene bamboes.p1340860

 

Eigen Kweek

We kweken al onze planten zelf en kopen geen partijen bamboe in voor de handel. Mede hierdoor kunnen we tegen zeer scherpe tarieven bamboes leveren. We weten ook precies waar de bamboes vandaan komen dus komen we ook niet voor verrassingen te staan. Verder zijn al onze ‘moederplanten’ vrij van weefselkweek.

 

Overzichtelijk assortiment

Toen we begonnen met vermeerderen, zo rond 2005, verzamelden we veel meer soorten dan nu in het assortiment zitten. Woekerende bamboes zijn prachtige planten en met een begrenzer zijn ze prima in toom te houden. Toch merken we dat er steeds minder vraag naar deze soorten komt en beperken we ons tot de beste soorten.

Van de pol vormende bamboes zijn nog meer soorten in omloop, en daar komen nog jaarlijks vele soorten bij. Wij kijken vooral naar de bruikbaarheid in de tuin. Veel soorten worden toch te hoog of groeien te breed uit. Ook vooral de wintergroenheid is belangrijk. Die is bij lang niet alle soorten voldoende, zeker hier in het Noorden. Ook zijn er soorten die erg op elkaar lijken. Dan kiezen wij voor de meest winterharde en wintergroene variant om in het assortiment op te nemen. Hierdoor hebben we een overzichtelijk assortiment van slechts zo’n twintig verschillende soorten.

Vaak hebben we van een aantal andere soorten wel planten staan, we vermeerderen ze alleen niet gericht. Ook kunnen we door contacten met andere kwekers heel veel soorten wel (laten) leveren.

Al richten we ons voornamelijk op bamboe, zo nu en dan hebben we ook nog andere planten staan, zoals de Colocasia Pink China (olifantsoor),  en hebben we wel eens een bananenplant staan.

 

Geen uitgebreide uitleg

Er zijn pagina’s vol te schrijven over van alles en nog wat over bamboe. We kiezen ervoor om dat bij deze site niet te doen omdat anderen dat al prima hebben gedaan. Deze informatie is op internet dan ook veelvuldig beschikbaar. De bamboes die we in de handel hebben zijn echter wel duidelijk en volledig beschreven. En natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en advies.

Zeer scherpe prijs

Doordat we alle planten zelf in de volle grond vermeerderen en onze grond erg vruchtbaar is kunnen we relatief veel planten opkweken. Mede hierdoor kunnen we onze prijzen zeer scherp houden. Het zal u vast verbazen tegen welke prijs we planten kunnen aanbieden.

 

Zandgrond met wat klei

Omdat we op het randje van de Friese wouden zitten is de grond waarin we kweken nog net zandgrond. Een aandeel klei is echter al wel aanwezig. Dit is een prima grond om de bamboes in te kweken. We gebruiken een deel van het weiland om te vermeerderen en een deel is bestemd voor de opgepotte planten om tussen drie maand en twee jaar te laten staan om goed te wortelen en nieuwe scheuten te krijgen.

 

<– Terug