Nieuw in 2023

Nieuw in ons assortiment per 2023: de fargesia ‘Ruby’

 

Vanaf volgend voorjaar hebben we een nieuwe bamboesoort in het assortiment. Eerst alleen nog voor particulieren en in beperkte hoeveelheid. Het gaat om de plant die wij de naam Ruby hebben gegeven (de officiële naam is Fargesia nitida “Fopey“, ASA 1120).

Hij dankt zijn naam aan het beperkte formaat, stengelkleur en de eigenschap dat hij erg sterk is. Deze kracht laat hij vooral in de winter zien. Wanneer veel andere bamboes het blad krullen bij uitdrogend winterweer, geeft deze Ruby geen krimp en staat er fleurig bij. Zelfs in de volle zon ziet hij er veel beter uit dan vergelijkbare bamboes. Dat maakt hem een goede kandidaat om ook in de winter volop te genieten van de schoonheid van bamboe. Ook in bakken blijft deze soort beter blad tonen dan veel andere bamboes.  Daarom zien wij dit als talentvolle nieuwkomer in het grote bamboe assortiment.

De plant zal ongeveer 2 meter hoog worden, hangt sierlijk door met naar rood/paars achtige verkleurende stengels en heeft klein blad. Hij doet qua uiterlijk wel wat denken aan de Jiuzhaigou familie.

 

In het voorjaar is er een beperkt aantal planten beschikbaar! Vrijblijvend bestellen is mogelijk..